Kenteken PN-GT-67
Kenteken

Model
Serie
Bouwjaar
Aankoop
Chassisnummer
Kleur
Volkswagen
Karmann Ghia Coupé
1972
2006
1432401645
Zwart #L80E+L20(dak)
Begin 2006 kwam Jos een man tegen, die vertelde dat zijn schoonzoon nog een Volkswagen Karmann Ghia in de stalling had staan.
Tegen betaling van de achterstallige stallingskosten mocht Jos de auto, die in Pijnacker stond, hebben. Het type wist de man niet.

Enkele weken later werd Jos gebeld, de auto stond bij de man thuis in Heerde. Nu maar hopen dat het wat was en het een type 14 zou zijn.

Aanvankelijk wilde Jos de auto kopen om deze door te verkopen en weer wat geld voor de restauratie van de Volvo te hebben.
De auto zag er redelijk uit, al zat er heel wat plamuur op, de motor liep en was rijdbaar. Deal gemaakt, opgeladen en naar huis.

Daar aangekomen kwam de wederhelft met de vraag wat Jos met de auto wilde gaan doen, "verkopen" was zijn antwoord.
Dat leek haar geen goed plan, restaureren voor haar vond ze een betere optie, dus werd in april 2006 de voorraad nog te restaureren exemplaren uitgebreid.

Begin 2011 is met de restauratie begonnen en bleek er onder de plamuur een vergane glorie te zitten.

In 2013 is het project tijdelijk stilgelegd, omdat Jos een Volvo 164 kocht ter voorbereiding voor de reis naar de Nordkapp.

In 2015 is het project weer opgepakt, het laswerk is klaar en het strak maken begonnen.

Tussendoor is het onderstel technische in orde gemaakt. Zo is alles van de remmen vervangen en zijn alle schokbrekers en stuurinrichting gecheckt en wat nodig was vervangen.
In 2016 heeft het project weer stilgelegen omdat het onderstel van de VW kever 1302 voor een verbouwing moest worden verplaatst en dus dat eerst technisch in orde is gemaakt.
Vervolgens moest ook nog de onderdelen van de PV444A uitgezocht en geregistreerd worden.

Begin 2017 is de draad weer opgepakt.
Restauratie
Motorrevisie
FOTO-ALBUMS
Remrevisie