Kenteken 48-48-ZV
Kenteken

Model
Serie
Bouwjaar
Aankoop
Chassisnummer
Kleur
Volkswagen
1302
1971
1982
1112678108
Zwart #L41
Eind 1982 kocht Jos een Volkswagen Kever met het doel deze te restaureren voor zijn vriendinnetje, dat net een jaar haar rijbewijs had.

Er moest wel wat aan gebeuren, er zaten slechte plekken in de carrosserie en er was overheen gelopen, waardoor dak en kofferdeksel vol deuken zaten. Omdat het een verassing moest worden werd er in het geheim gerestaureerd ver van huis, zij wist nergens van.

Uiteindelijk veranderde de kleur van zilvergrijs naar zwart, werd er een rekje met reservewiel geplaatst voorzien van lederen hoes met VW embleem en kon de verrassing voor de deur worden gezet. De verrassing en blijheid waren erg groot, ze heeft er nog jaren dagelijks mee gereden tussen Zwolle en Epe.

Vanaf eind jaren 80 van de vorige eeuw is de Kever op stal gegaan en later toegevoegd aan de rij van nog eens te restaureren.

In 2003 is de carrosserie van het onderstel gehaald en is al het plaatwerk vervangen of gerepareerd.

Vanaf dat moment hebben beide delen staan wachten om weer verenigd te worden. Dit is gebeurd in de eerste helft van 2016. Omdat in het pand voor een deel een extra verdieping moest komen stond het chassis in de weg. Een optie was het tijdelijk onder de carrosserie te zetten. Maar Jos heeft er voor gekozen dan eerst maar het chassis en de techniek af te maken. Daarna kon de definitieve hereniging van beide delen plaatsvinden en is afgerond in juli 2016 en zij wacht nu weer op vervolg.
Chassis
Carrosserie
FOTO-ALBUMS