Kenteken 42-XT-79
Kenteken FAS-836
Kenteken

Model
Serie
Bouwjaar
Aankoop
Chassisnummer
Kleur
PV444
h
1954
1976
96358
Zwart #19
Dit is de tweede auto die Gé in Zweden heeft gekocht via de oude eigenaar van onze P210 uit 1960. Deze was zo enthousiast over de vernieuwde staat van de P210a, dat hij Gé meenam naar de (toen nog steeds eerste) eigenaar van de PV.

Let vooral niet op de betaalde prijs (Toen nog was geluk heel gewoon...).

De auto verkeerde in een redelijk goede staat, alleen de hoeken bij de kriksteun aan de achterzijden bleken rot, evenals de achterschermen. Voor het mooie waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar de auto voorzien van 544-sierlijsten, die er dus op termijn af zullen moeten.
In zijn werkplaats in Beekbergen heeft Harry Veldhuis toen de slechte delen vervangen en de flanken en de nieuwe achterschermen gespoten.


In 1983 hebben wij toen de sierlijsten van de voorschermen gehaald, de gaten dichtgelast en de neus gespoten. Op een van de reizen naar Zweden vonden wij op een sloperij een zelfde type auto met de bekleding in perfecte staat; deze zit inmiddels in deze auto.


In 2003 is de onderzijde aangepakt: voortrein-revisie en de bodem helemaal schoongemaakt, in de ijzermenie gezet en vervolgens met zwarte chassislak afgewerkt. In 2006 is de motor van nieuwe pakkingen voorzien en geschilderd en zijn de remmen gereviseerd.


Alleen in de bekleding van de achterbank heeft de mot gezeten. In 2005 is bij Veteran Parts nieuwe achterbank-bekleding aangeschaft.
Aanschaf
Bodem-restauratie
FOTO-ALBUMS