Kenteken DZ-43-31
Kenteken DUO-334
Klik voor vergroting 103.
Kenteken

Model
Serie
Bouwjaar
Aankoop
Chassisnummer
Kleur
PV444
ds
1952
2017
29290
Duifgrijs #7
Het zal ongeveer 30 jaar geleden zijn dat Jos zichzelf had beloofd een Volvo PV444 B uit 1951 te willen hebben. Maar toen was er geen geld voor en bovendien waren ze ook niet gemakkelijk te vinden.

Nu de tijd van werken meer naar de hobby is verschoven begon het bij Jos weer te kriebelen: zo’n PV met knobbelrozetten en een “koekoek” op het dak, of zoals de Zweden dat zeggen een “takgök”.

Als Jos op 2 juli 2017 een bezoek brengt aan het Concours d’Élégance bij Paleis ’t Loo in Apeldoorn en aan zijn rondgang is begonnen, ontdekt hij op afstand een PV444 met een “koekoek”. Hij denkt daar zoek ik naar, maar moet ik nu wel gaan kijken, want daar zal een flink prijskaartje aan hangen...
De twijfel slaat toe, misschien toch maar gauw het terrein verlaten, zo zijn de gedachten, maar zijn benen worden gestuurd door een ander gevoel en langzaam komt de PV dichterbij en is te zien dat deze in een onberispelijke staat is, zeker voor de leeftijd van 65 jaar, en blijkt ook nog te koop...
Hoe de middag verder is verlopen, daarvan zijn nog vage herinneringen, het hoofd zat vol met deze PV444 DS, zo’n kans in dertig jaar mocht Jos niet aan zich voorbij laten gaan. Uiteindelijk is deze PV444 DS op 2 juli 2017 op 19:30 uur letterlijk toegevoegd aan onze collectie.

De PV444 DS is op 1 januari 1952 op naam gesteld van de eerste eigenaar en is binnen de familie gebleven tot dat de PV in juni 2017 naar Nederland is getransporteerd voor de verkoop.
Binnen de familie heeft de zoon van de eerste eigenaar de PV overgenomen. Toen Jos deze PV kocht was de tellerstand 82090 aantoonbare kilometers.
In de auto prijkt een gewonnen beker als publieksprijs in 2010 en een oude akte tas vol met de schriftelijke historie van de auto, zoals facturen van onderhoud en de keuringen die destijds in Zweden hebben plaatsgevonden en ook het lidmaatschap van de Svenska Volvo Klubben.

Uit de informatie blijkt dat er nooit aan de auto is gelast, maar dat deze wel in 1982 aan de buitenzijde is overgespoten.
Alle chroom, sierlijsten en aluminium grill zijn in onberispelijke staat.
Na de aanschaf is het traject gestart bij het RDW voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken.
Na twee bezoeken, het invullen van de nodige formulieren en het inslaan van het chassisnummer is het kenteken
DZ-43-31 afgegeven. Voor de Nederlandse wet hoort het chassisnummer ingeslagen te zijn, bij de PV uit 1952 wordt het chassisnummer alleen gemeld op een plaatje dat in de motorruimte is gemonteerd.
Aanschaf
FOTO-ALBUM
Bij het bezoek aan de Volvobeurs 2017 in Rosmalen is de eerste stand die van Volvodrive. En wat staat daar te koop: een miniatuur in dezelfde uitvoering als de PV444 DS. Het gaf hetzelfde gevoel als op 2 juli 2017. Nooit eerder gezien en ook niet verwacht dat deze uitvoering zou bestaan.
Het vervoer naar huis was wat eenvoudiger dan het model 1:1.