Kenteken FR-64-51
Kenteken

Model
Serie
Bouwjaar
Aankoop
Chassisnummer
Kleur
P130
ve
1965
1973
112189
Zwart #19
De allereerste Volvo van Gé, het begin van een eindeloze hobby.

Het is 1973. Gé reed een Citroen AK400, de zogenaamde Eend bestel. Hij kon van Dirk-Jan de Vroome (Kang) een Katterug kopen en mocht daar twee weken in sturen. Hij was verkocht. Een kennis van zijn vader -Gerrit Jansen- Volvo-man in hart en nieren, runde samen met zijn oom Sander een garage in Arnhem. Deze Gerrit zette de auto op de brug en raadde aanschaf af.
Kort daarna ontmoette Gé Jan Tichelaar en zijn vriendin Mariet. Net terug van een rondrit door Europa van maanden met hun Volvo Amazon P130 uit 1965 met kenteken FR-64-51 met een beschadigd rechter portier en slechte voorschermen. Gé nam deze auto over voor 1500,= en ging aan de slag.

Rotte schermbalken eraf geslepen en vervangen door vierkante aluminium pijp. Twee gebruikte schermen gekocht en vervolgens op zijn manier de auto strak gemaakt. Toen hij terugkwam van de spuiter uit Bemmel (geregeld door zijn vader), bleek dat Gé nog veel moest leren: de deuren waren zo strak als de bekende ribbelplaten van de Eend bestel....De auto was inmiddels over gegaan naar kleur 96 - donkerblauw.

Gé heeft in deze auto dagelijks gereden van 1973 tot 1987. In maart van dat jaar reed er op de Apeldoornseweg in Arnhem een Volvo 745 op de kont van deze Amazon. Van het verzekeringsgeld kocht hij alle nieuwe plaatwerk: de hele kont- en ook deurplaten. In de veertien jaar van gebruik heeft de auto twee keer een grote beurt gehad. De eerste keer moet in 1977 zijn geweest; de tweede keer begin jaren '80. Hij is toen zwart geworden; de tunnel van de versnellingsbak is vervangen door een tunnel van een P1800: hij wilde een korte pook. De motor is vervangen door een B20.


Begin 2001 is Harry Veldhuis begonnen met het strippen van de auto en deze te restaureren. Zeer gedegen is alles wat roest was verwijderd en volledig vernieuwd. Oktober 2001 was deze klus geklaard en nu wacht hij op strakmaken en spuiten... (en dat is nu al bijna 20 jaar... Waar blijft de tijd...)
Restauratie 1
Restauratie 2
FOTO-ALBUMS