Kenteken 80-09-NN
Kenteken 80-09-NN
Kenteken

Model
Serie
Bouwjaar
Aankoop
Chassisnummer
Kleur
164
t
1970
2014
026951
Rood #103
Eind 2012 las Jos in de Volvo Klassiek Berichten dat er in 2014 een jubileumreis georganiseerd zou worden naar de Nordkapp. Vertrek van Götenborg door Zweden en Finland en door Noorwegen weer terug naar Götenborg.
Al wel een wens van ruim 30 jaar.

Een georganiseerde reis met 44 oude Volvo’s, een kans om niet te laten liggen. Dus snel aangemeld met de Volvo 164 die al vanaf 2001 stond te wachten op restauratie.
Toen daarvan de balans was opgemaakt wat er allemaal moest gebeuren en wetende dat in maart 2014 de eerste keuringen zouden plaatsvinden, was er toch wel enige zorg. Was het wel haalbaar om deze op tijd klaar te krijgen.
Geen risico genomen en speuren naar een ander exemplaar dat wel op tijd klaar kon zijn.

Uiteindelijk werd deze gevonden bij Evert Kooij in Den Helder. De auto was goed rijdbaar en zag er op de voorstoelen na goed uit en met overdrive. Om problemen te voorkomen met de reis van bijna 8000 km. toch maar het nodige technisch onderhoud gedaan, zoals revisie van de motor en cilinderkop, koppeling en remmen compleet vernieuwd en de voorstoelen opnieuw bekleed.
Na nog wat fine tunen was de Volvo 164 klaar om in april, voorafgaande aan de reis, gekeurd te worden door de technische commissie en ze kwam er cum laude door.

Tijdens onze geweldige reis in mei/juni 2014 hebben we geen problemen gehad en wordt zij, behalve in de winter, vanaf 2015 de gebruiksauto, afgewisseld met enkel andere klassiekers.

Na het heerlijk rijden in de zomer heeft Jos de achterbank opnieuw laten bekleden. De oude bekleding was niet slecht, maar het verschil met de nieuwe bekleding van de voorstoelen viel toch wel op. Dat is nu weer gelijk met elkaar.

Motorrevisie
Technisch
FOTO-ALBUMS